málnás piskóta |
Hozzávalók: (a tepsi mérete: 25x38 cm)
- 6 db tojás
olajos, cukros sárgája elkeverése - 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál finom búzaliszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 evőkanál étolaj
- fél teáskanál őrölt gyömbér
kifehéredett sárgája - fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- 1 zacskó tortazselé
- 3 evőkanál kristálycukor
liszt és sütőpor hozzákeverése - 1 zacskó vaníliás cukor
- 300 ml hideg víz
- málna
Elkészítés:
elkevert tészta |
gyömbér,szegfűszeg,fahéj hozzáadva |
3. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, tovább keverem. A kész masszához hozzáadom a gyömbért, a szegfűszeget és a fahéjat. Ismét összekeverem.
kemény habbá vert tojásfehérje |
tojásfehérje keverése a masszához |
5. A kemény habot hozzáadom a masszához, és lapáttal óvatosan összekeverem.
6. Sütőpaíros tepsibe beleöntöm a masszát.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percet sütöm tűpróbáig. A fogvájót beleszúrom a tésztába, és ha nem marad rajta tészta, akkor megsült.
készre kevert massza |
tűpróba: kevés tészta a fogvájó végén |
9. A kihűlt tésztát lefelé fordítva rárakom egy tálra, és óvatosan leszedem a sütőpapírt.
11. A lecsöpögött málnákat rárakom a tészta tetejére.
forr a tortazselé |
lefelé borított tészta |
13. Hozzáadom a 300 ml vizet, és magas hőfokon folyamatosan kevergetem.
14. Forrástól számítva egy percig hagyom bugyogni.
15. Utána leveszem a tűzről, és 8-10 percig állni hagyom.
tésztán a málna és a tortazselé |
tésztáról levett sütőpapír |
17. Hagyom dermedni.
18. Kockákra vágom, és tálalom.