2017. március 5., vasárnap

Tepsis krumpli kolbásszal, virslivel és szalonnával

2 kép a tepsis krumpliról
Az egyszerű ételes hétvége befejező eledele a tepsis krumpli. Jól meg kell pakolni minden jóval, ami szem-szájnak ingere. Elrontani nem lehet. A végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók: (a tepsi mérete: 25x38 cm)
  • 2 kg krumpli
  • 4-6 fej vöröshagyma
    karikákra vágott hagyma
  • 3-4 szál Füstli virsli
  • fél szál puha füstölt kolbász
  • bacon szalonna csíkok
  • olívaolaj/étolaj

karikákra vágott krumpli
Elkészítés:
1. A megmosott krumplit karikákra vágom.
2. A vöröhagymát karikákra vágom
3. A kolbászt és a szalonnát felszeletelem.
szalonna,virsli,kolbász felvágva
4. A krumplit besózom, és a tepsibe helyezem, ráöntök annyi olajat, hogy kb. 1 ujjnyi legyen a tepsi aljában. Jól átforgatom a kezemmel
olaj hozzáadása a krumplihoz
az olajos krumplit.
5. Rápakolom a hagymakarikákat, a szalonnát, a kolbászt és a virslit.
6. Nem rakok alá vizet. (Elég folyadékot enged a krupli a sótól.)
7. Letakarom alufóliával.
összetevők a krumpliágyon
8. Előmelegített sütőben 200 fokon 1 órán át sütöm, majd leveszem a fóliát, meglocsolom olajjal és tovább sütöm 180 fokon, amíg meg nem pirul.
9. Savanyúsággal tálalom.
alufóliával letakart tepsi
megsült tepsis krumpli