2020. március 12., csütörtök

Ne liszttel védekezz!

Ne várj valami ipari csodát, vagy, hogy olyat fogsz olvasni tőlem, miszerint tegnap a szomszédban a Pista feltalálta a nagy dózisú páleszgolyókat, amik kipusztítják gyökerestől a vírus koronáit.
Ha erre vágysz jelezd, és írok egy történetet a páleszgolyós vírusölőről, ami diafilm formátumban is olvasható lesz.

Nagyon egyszerű a történet. Egyél C-vitamint! Na, most találtam fel a spanyolviaszt! Biztosan a hajad téped, hogy már megint ezt olvasod. Akkor nincs miről beszélni, hiszen tudod, hogyan lehet liszteszsákok nélkül túlélni.
Miután mindenki örül annak, hogy nem vagy lisztesgazda, támadd meg a gyógyszertárakat, a gyógynövényes boltokat, és vegyél egy tonna C-vitamint. Nem árt, ha multivitamin is sokarokzik a C-vitaminos zsákok mellett. Mivel már lekéstük a csipkebogyó szüretet, rongyolj be a gyógynövényeshez, és sárkányfű helyett vegyél még egy tonna csipkebogyót valamilyen formátumban (ne filteres legyen). Vonszold haza a a vitaminos zsákokat, és kérd meg Frodót, hogy cipelje fel a harmadikra.

Kenyérsütés helyett állj neki 100 liter csipkebogyó teát gyártani, hogy apa az esti fröccs helyett ezt iszogassa. Ha már csipkebogyóban fürdesz, C-vitamin drazsékban gázolsz, és nem férsz be a multivitaminoktól, elkezdhetsz főzni, hogy azért mégse halj éhen. Ha kész az egy évre szóló fejadag töltöttkáposzta, és a bérelt hűtőházat is telepakoltad, jöhet a ház sterilizálása.

Mivel nem kívánt vendégünk nem szereti a száraz meleget, lehetsz a Góbi sivatag buckalakója, vagy lángszóróval végigsimíthatod a lakást. Azt gondolom egyik sem opció arra, hogy újdonsült alienünkkel ilyen módon szembe szálljunk. Háztartási hypoval ugyan felmoshatsz, és néhány felületet fertőtleníthetsz, de mi van a szövetekkel, és egyéb anyagokkal? Válasz, a C-vitamin. De, nehogy hypo helyett C-vitaminnal mossál fel! Mivel a NASA-nál nincs akciós szkafander, kénytelen vagy hagyományos öltözékben kimenni az utcára.
Felvehetsz látványos kiegészítőket. Gázálarcot, alsógatyát, szárnyas betétet, hegesztő szemüveget, de az úszószemüveg is szóba jöhet. Ha műtős vagy, te vagy a nyerő. Hozhatod magaddal az egész műtőt.

Légy józan! Tájékozódj! Ne olvasd el az ostoba cikkeket, és hozzászólásokat! Éld a mindennapjaidat úgy, ahogy eddig, és alkalmazkodj a kialakult helyzethez! Maradj ember! 

Ezért igyunk mindennap csipkebogyóteát! 

Csipkebogyótea: így készítsd el szakszerűen influenza ellen