lekváros piskóta |
Hozzávalók:
összetevők a tálban a fehérjét kivéve |
- 20 dkg búza finomliszt
- 20 dkg kristály cukor
- 4 db tojás
összetevők sűrű masszává keverve - 1 teáskanál sütőpor
- 10 evőkanál víz
- 1 csipet só
- lekvár
- fahéjas porcukor
felvert tojás fehérje |
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztom.
felvert fehérje, ami nem mozdul |
3. Alaposan összekeverem. Sűrű masszát kell kapnunk.
4. A tojásfehérjét belerakom egy tálba, beleteszek egy csipet sót és robotgéppel kemény habbá verem. (Az elromlott robotgép miatt kézi habverővel csináltam.)
massza és fehérje összekeverése |
összekevert lágy tészta |
(Ha nincs hústű, használj fogvájót. Beleszúrom a piskóta közepébe, és ha látok rajta tészta maradékot, akkor még sütni kell a piskótát. Ha a fogvájón nem marad tészta, akkor teljesen megsült.)
sütőpapíros tepsiben a tészta |
8. Megkenem a lekvárral az egyik lapot, és ráborítom a másikat Az alja kerüljön felülre.
9. Csíkokra, majd kockákra vágom, és megszórom fahéjas porcukorral.
félbe vágott és megkent piskóta |