|
töltött karaj krumplival |
Húsvétkor mindig töltött karaj kerül az asztalra. Laktató, mutatós és finom.
Húsvéti ebédnek tökéletesen megfelel.
|
megsült karaj |
Hozzávalók: (a tepsi mérete: 25x38 cm)
- 1 kg hosszú karaj
|
hús kettévágva, bevagdalva |
- 1 tojás
- kolbász (puhább)
- 1 kg krumpli
- 3-5 fej vöröhagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1-2 paradicsom
- 1-2 TV paprika
- 2 féle fűszerkeverék (egyik legyen fokhagymás)
|
hús kétoldalt be/átvágva |
- sertészsír
- olaj/olíva
- só
- fél citrom leve
Elkészítés:
|
zsírral megakolt tepsi |
1. Előző este bepácolom a húst. Először félbevágom, felül bevagdalom, kétoldalt bevágom, hogy a tojás és a kolbász beleférjen, utána besózóm.
|
zsírra karikázott krumpli |
2. Meglocsolom olajjal, rászóróm a fűszereket, összedolgozom, és letakarva beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
3. Másnap a zsírral megpakolt tepsibe beleteszem a felkarikázott krumplit. Nem sózom meg, mert a hús elegendő sót ereszt.
|
megtöltött hús |
4. Rápakolom a húsokat, és az egyikbe belenyomom a megfőtt tojást, a másikba a kolbászt.
|
minden összetevő a tepsiben |
5. A hagymát, fokhagymát megpucolom. A hagymát félbe vágva a húsok közé teszem a fokhagymával együtt.
6. A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot félbe vágom, és ezeket is a húsok közé rakom.
|
a tepsi púposan betakarva fóliával |
7. A húsokra a citrom levét rácsorgatom.
8. Felöntöm egy kevés vízzel, fóliával letakarva beteszem az előmelegített sütőbe, és kb. 200 fokon két órát párolom. Az idő elteltével leveszem a fóliát, meglocsolom a zsírjával és még kb. fél órát sütöm pirulásig.
9. Savanyúsággal tálalom.
|
fólia levétele utáni főtt állapot |