piskóta csokiöntettel |
Amikor a számba omlik a piskóta, és a csokiöntet finoman simogatja az ízlelőbimbóimat, visszarepülök a napközis éveimbe. Ilyenkor újra gyerek leszek.
Hozzávalók: (a tepsi mérete: 24x36 cm)
A piskótához
- 6 tojás
- 3 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál búza finomliszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 1 csipet só
cukor és sárgája keverése |
tojássárgája és cukor |
A csokiöntethez
- 20 dkg Rama margarin
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 9-10 dl tej
- 3 evőkanál búza finomliszt
Elkészítés:
tojáshab felverése |
hab belekeverése a masszába |
2. A sárgájához hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és robotgéppel habosra keverem, amíg kifehéredik a massza, elolvad a cukor.
készre kevert massza |
4. A tojásfehérjét a sóval együtt nagy fokozaton kemény habbá verem robotgéppel.
6. Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát.
7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-40 percig sütöm (sütőtől függően)
sütőpapíros tepsiben a massza |
megsült piskóta |
margarin olvasztása |
9. A margarint felolvasztom egy lábasban kis lángon.
10. Hozzáadom a kakaóport, cukrot, a lisztet. Összekeverem, hogy ne maradjon csomós, és felöntöm 9 dl tejjel, de fokozatosan adagolom hozzá.
tej hozzáadva a mázhoz |
margarin, liszt, cukor, kakaó |
12. A piskótát kockákra vágom, és tálaláskor meleg csokiöntettel nyakon öntöm.