két kép a palacsintákról |
Hozzávalók:
Nagyjából 25 db palacsinta készíthető ebből az adagból, persze mérettől függően.
- 60 dkg finom búzaliszt
tészta összetevők a tej nélkül - 13-14 dl tej (plusz 1 dl az esetleges további hígításhoz)
- 1 csipet só
- 3 csipet kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál étolaj
- 1 alma reszelve
- étolaj vagy sertészsír a sütéshez
- porcukor a megszóráshoz
- lekvár, kakaó, stb. a megtöltéshez
összetevők összekeverése |
kikevert palacsinta tészta |
tészta beleöntése a serpenyőbe |
2. A tejet kis adagokban öntögetem az összetevőkhöz, különben soha az életben nem keverem szét a csomókat.
3. Csomómentesre keverem az összetevőket.
4. Folyékony masszát kell kapjunk, ami nem túl híg, és nem túl sűrű. Ha ezeket az adagokat betartjuk, megfelelő masszát kapunk.
palacsinta megfordítása |
sül a palacsinta egyik oldala |
sül a palacsinta másik oldala |
Ha a sütési idő alatt besűrűsödik a massza, 1 dl tejjel higíthatjuk de ne öntsük bele az egészet egyszerre.
7. Ízlés szerint kakaóval, lekvárral vagy ami szem-szájnak ingerével megtöltöm.
8. Porcukorral megszórom a tetejét.
Tipp: Ha a palacsinta odaragad, célszerű minden sütés előtt kicsit beolajozni a serpenyőt. a felesleges olajat kicsurgatni egy tálba. Én mindig így csinálom, így nem lesz száraz a tészta, és nem ragad le.