sült oldalas krumplival |
Hozzávalók: (a tepsi mérete: 37x42 cm)
- sertés oldalas (1 kg)
- fűszerek (fokhagymás, borsos, mustáros, oldalas fűszerkeverék)
- só
- olíva olaj (vagy étolaj)
húsok feldarabolva, bepácolva - sertészsír
- 4-6 db vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1-2 db paradicsom
- 1-2 TV paprika
zsíradék a tepsiben - fél citrom leve
- 2-3 kg krumpli
Elkészítés:
1. Előző este bepácolom a megtisztított és feldarabolt oldalast. Először besózóm (nem sajnálom a sót a húsról).
minden hozzávaló a tepsiben |
alufóliával betakart tepsi |
3. Másnap a zsírral megpakolt tepsibe beleteszem a felkarikázott krumplit. Nem sózom meg, mert a hús elegendő sót ereszt.
4. Rápakolom a húsokat.
5. A hagymát, fokhagymát megpucolom. A hagymát félbe vágva a húsok közé teszem a fokhagymával együtt.
6. A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot félbe vágom, és ezeket is a húsok közé rakom.
másfél órás párolás utáni állapot |
a készre grillezett oldalas |
9. Savanyúsággal tálalom. Mi úgy szeretjük, ha a hús könnyedén leválik a csontról.