2016. szeptember 2., péntek

Nem minden az, aminek látszik...

Ezt a történetet le kell írnom, mert hátborzongatóan igaz.
Közben azt hiszem, hogy ilyen csak filmekben létezik, aztán rádöbbenek, hogy ez nem film, ez a hajmeresztő valóság.



Nem minden az, aminek látszik. Ideje kinyitni a szemünket, és körbenézni a világban. A homok nem védi meg a fejünket, hiába dugjuk bele. Ez az életfelfogás nagyon veszélyes, mert igen csak meglepődhetünk a homok alatt. Az ember mondhatja: áh... ilyen velem nem történhet meg!
Valószínű a történet mesélője is ezt gondolta valamikor. Aztán...

Kedves, középkorú nő túl volt egy rosszul sikerült házasságon. Nem kereste újdonsült férjét, de egyik este megváltozott az élete. Találkozott Garyvel. Az este a bárban maga volt a csoda. Táncoltak, nevetgéltek, minden tökéletes volt.

Kapcsolatuk elmélyült. A nő szerelmes lett Gerybe. Ő lett élete szerelme. A férfi kérte, hogy a nő költözzön hozzá. A nő örömmel igent mondott. Együtt vásároltak, csinosítgatták Gery lakását. A lakásban volt egy félig felszedett padlószőnyeg, de a nő nem foglalkozott vele, inkább elmentek új szőnyeget vásárolni. Gery egyik kezén égés nyom látszódott. A nő megkérdezte tőle, honnan származik. A férfi elmondta, hogy egy szerelői baleset kapcsán szerezte a sebet.

Szerelmük egyre erősebb lett. Gery minden reggel, munkába menet előtt elkészítette a reggelit, kirakta a vitaminokat, és csókot lehelt alvó szerelme homlokára. A nő csodálattal tekintett élete párjára. Esténként egymást karolva, szerelemben úszva üldögéltek a kandalló előtt, és meghitten beszélgettek az életről.

Egyik délelőtt, mikor Gery már munkában volt, csöngettek. Két öltönyös férfi Geryt kereste. A nő nem értette, hogy férjétől mit akarhatnak. Geryt bevitték kihallgatásra egy nem régen elkövetett gyilkosság ügyében. Kiengedték.
Gery elmagyarázta feleségének, hogy semmi köze a gyilkossághoz, ezért engedték ki. Sok férfit szintén kihallgattak, és azokat is kiengedték, mert nem találták meg az elkövetőt.
A nő megnyugodott, hogy szerelmének nincs köze a gyilkossághoz.
Csodálatos életüket már semmi sem zavarhatta meg, amikor... egyik reggel csöngettek.

Az ajtóban három öltönyös ember állt. A nő idegesen kinyitotta az ajtót, és... meghallotta mi történt.
Kiderült, hogy Gery a Green Reiver-i Gyilkos. A nő nem hitt a fülének. Értetlenül állt az események előtt. Azt sem tudta, hogy nőket gyilkoltak meg Green River-nél, mivel soha sem hallgatott híreket. El sem tudta képzelni, hogy férje bárkit is megöljön, hiszen az ő Geryje a légynek sem tudna ártani.

Gery eleinte tagadott, de később bűnösnek vallotta magát.
A nő szíve összetört. Élete szerelme nőket gyilkolt.
Látta a férjét, amikor kihirdették az ítéletet. Azt a férfit már nem ismerte. Nem látott mást a szemében, csak mérhetetlen sötétséget.

Gary Ridgeway kamionfestőként dolgozott, és 71 nő meggyilkolását ismerte be.
Az Egyesült Államok legtöbb áldozatot követelő gyilkosa a Green Reiver-i Gyilkos néven vált ismertté.
Majdnem minden célpontját Seatle környékéről szemelte ki.
Egyszer egy prostituált kínálta fel neki szolgáltatásait, majd ő a Green River partjára vitte és ott megfojtotta.
Miután áldozatait megölte, tetemüket a víz közelében rejtette el.
Feltételezhetően több mint 90 áldozatot szedett, ebből 71-et vallott be, de csak 48-at tudtak rábizonyítani.